Volg ons op Linkedin Linkedin
Terug naar overzicht

 

''Stikstof: nóg een reden om te kiezen voor zonne-energie''

Het is volop in het nieuws: tal van bouw- en infrastructuurprojecten liggen stil door het stikstofprobleem. Dat geldt gelukkig niet voor de installatie van zonnepanelen. Sterker nog: overstappen op zonne-energie verlaagt niet alleen de uitstoot van CO2 maar ook van stikstof! Een reden te meer om te kiezen voor zonnepanelen.

In deze nieuwsbrief leest u over een ander probleem: de gevolgen van netschaarste op het Nederlandse elektriciteitsnet. En de oplossing die Zonnegilde daarvoor heeft. Maar u komt ook te weten hoe u de laatste kans kunt benutten om te profiteren van de subsidie SDE+. Onze tip: kom snel in actie!

Veel leesplezier!

 

Netschaarste? Zonnegilde heeft een passende oplossing!

U heeft er vast over gehoord of gelezen: netschaarste op het Nederlandse stroomnet zou nieuwe projecten met zonnepanelen dwars zitten. Dat lijkt misschien op het eerste zo te zijn, maar bij Zonnegilde zijn we gewend om integrale oplossingen te leveren. Vandaar dat u zich geen zorgen hoeft te maken als u plannen heeft om te investeren in zonnepanelen. Wij kijken graag met u mee of wij een slimme oplossing kunnen aandragen.

Een van de oplossingen is energieopslag door middel van accu’s. Zo kunnen pieken en dalen worden opgevangen en zijn geen kostbare investeringen in het netbeheer nodig. Doordat de kostprijs van accu’s inmiddels fors is gedaald en de capaciteit nog steeds toeneemt, is het vooral voor grotere projecten zeer goed mogelijk om toch een goede businesscase te presenteren.

We zouden graag samen met een bedrijf een project opzetten waarin we gezamenlijk de mogelijkheden van energieopslag in de praktijk onderzoeken en aantonen. Heeft u belangstelling, neem dan voor meer informatie contact op via  advies@zonnegilde.nl of (038) 773 00 70 om te weten te komen wat uw voordeel daarbij kan zijn.

 

SDE+: profiteer nu van laatste kans!

In 2020 verandert de subsidie Stimulering Duurzame Energieproductie: SDE+ wordt SDE++. Het gaat om meer dan een naamswijziging. De voorwaarden zijn anders. Lees: minder gunstig voor bedrijven die willen investeren in zonnepanelen. Daarom is het verstandig nog dit jaar in te schrijven voor de najaarsronde van SDE+. (Alle aanvragen in het voorjaar van 2019 zijn positief beschikt.)

Wat is er aan de hand?

Bij de nieuwe regeling wordt het beschikbare budget verdeeld over meerdere CO2-reducerende technieken. Wie met een zonne-energieproject inschrijft, krijgt vrijwel zeker minder subsidie of vist zelfs helemaal achter het net.

Wilt u de laatste kans benutten om te profiteren van de huidige regeling? Neem dan snel contact op met Zonnegilde. De inschrijving start op 29 oktober. We helpen u graag bij de aanvraag. Plan vandaag nog een afspraak in via  deze link of bel direct (038) 773 00 70.

 

Zorgaanbieder Beweging 3.0 kiest voor duurzaam

Beweging 3.0, actief op het gebied van zorg, wonen en welzijn in de regio Eemland, kiest voor duurzame energie. Vier locaties worden de komende tijd voorzien van zonnepanelen. Via een aanbesteding heeft Beweging 3.0 voor Zonnegilde gekozen. We doen het project in samenwerking met DION Vastgoed Support uit Zwolle.

Het gaat in totaal om 1.745 zonnepanelen met een totale opbrengst van 487.000 kWh per jaar. Dat scheelt 316.000 kilo CO2-uitstoot. De werkzaamheden starten eind september en zijn begin november gereed.

 

Dubbel duurzaam: 8.000 panelen voor SNB Moerdijk

Voor slibverwerkingsbedrijf SNB Moerdijk heeft Zonnegilde de plaatsing van 8.000 zonnepanelen verzorgd. Het onlangs opgeleverde zonnepark helpt bij de energieneutrale verwerking van vervuild rioolslib. Dubbel duurzaam dus.

Met het zonnepark zet Slibverwerking Noord-Brabant (SNB) een grote stap in de energie-optimalisatie van de verwerking van rioolslib.

Zonnegilde verzorgde het hele traject van dit aansprekende project van a tot z: van de subsidieaanvraag, het ontwerp van de installatie, de plaatsing van de panelen tot en met de verzekering en het onderhoud van de installatie. 

 

 

Welkom op de Netwerkvoer!

Op 5 november neemt Zonnegilde deel aan De Netwerkvloer in Enschede.

 Ook u bent die middag van harte welkom in het stadion van FC Twente, De Grolsch Veste. Als onze gast kunt u die middag in sportieve sferen in contact komen met potentiële klanten, partners en leveranciers.Kom zeker langs op onze stand.

We vertellen graag over onze diensten, onze werkwijze en hoe we u helpen om zonne-energie optimaal te benutten. In veel gevallen komen bedrijven in aanmerking voor subsidie; u kunt vrijblijvend gebruikmaken van ons advies bij de aanvraag. Komt het daarna tot een opdracht, nemen wij u alle werk uit handen. 

Kom langs in De Grolsch Veste. Aanmelden kan heel eenvoudig: klik  hier en maak gebruik van uw unieke code: 1557DGZP9

 

Nieuwe collega's

De populariteit van zonne-energie blijft toenemen. Heel logisch, vinden wij. Net zo logisch als dat steeds meer bedrijven Zonnegilde inschakelen bij de aanschaf van een PV-systeem. Het aangename gevolg is dat we groeien – en ons team ook!

Op 1 september zijn weer twee nieuwe collega’s begonnen. Vincent Vogelaar is ons komen versterken als planner/projectondersteuner op de afdeling Service en Onderhoud en Siyamak Norouz-Nasseri als engineer/tekenaar op de afdeling Werkvoorbereiding. Op 1 oktober start Richard Bottenberg als bedrijfsleider (ter ondersteuning van de directie).

We kunnen nog meer versterking gebruiken! Kijk op  hier voor de actuele vacatures.

Wilt u onze nieuwsbrief in uw inbox ontvangen? Meld u hier aan. 

 

Deel dit bericht!

Recent nieuws van Zonnegilde Alle nieuwsberichten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met zonnepanelen

Bekijk details

Overwegingen voor bedrijven om te investeren in zonnepanelen

Bekijk details

Hoe kun je zonnepanelen financieren?

Bekijk details

Is uw dak geschikt? We kijken graag met u mee.

 • Uw aansluiting:
 • bedrijfsnaam*

 • naam*

 • postcode + nummer*

 • uw telefoonnummer*

 • uw e-mailadres*

 

Vul het formulier in en download ons stappenplan!

 • bedrijfsnaam*

 • naam*

 • uw e-mailadres*

 • uw telefoonnummer*

Vul het formulier in We kijken graag met u mee.

 • Heeft u een dak groter dan 1.000 m²?
 • Helaas moeten wij u berichten dat wij momenteel, gezien onze huidige projectportefeuille, geen nieuwe aanvragen in behandeling kunnen nemen van daken kleiner dan 1.000 m².

 • Uw aansluiting:
 • bedrijfsnaam*

 • naam*

 • postcode*

 • huisnummer*

 • uw e-mailadres*

 • uw telefoonnummer*

 • Extra opmerking(en)