Volg ons op Linkedin Linkedin
Terug naar overzicht

 

''Eén zwaluw maakt nog geen zomer''

De zomerverwachting was dit voorjaar duidelijk: we zouden een hete, droge zomer krijgen met de nadruk op juli. We zijn bijna halverwege de zomer, alleen blijft de hete, droge zomer van juli enigszins uit. Desalniettemin verheugen wij ons erg op de zomervakantie. Vanaf 29 juli t/m 16 augustus 2019 sluiten wij onze deuren om daarna weer opgeladen aan de slag te gaan. 

In deze editie leest u over de extra eis van Minster Wiebes en over de gevolgen als uw pand in 2023 niet aan de Energie-Index van 1,3 of beter voldoet. Dit en meer leest u in onze nieuwsbrief.

Veel leesplezier!

 

Minister wil extra eis bij laatste ronde SDE+

Als het aan minister Eric Wiebes ligt, geldt bij de regeling SDE+ (Stimulering Duurzame Energieproductie) in de komende najaarsronde een extra eis. Hij heeft voorgesteld dat de subsidie alleen wordt toegekend als bij de aanvraag ook een transportindicatie van de netbeheerder zit, zodat opgewekte elektriciteit teruggeleverd kan worden aan het net. De Tweede Kamer beslist hierover na het zomerreces. Daarna is het kort dag tot de openstelling: aanvragen dienen uiterlijk 29 oktober 2019 bij onze adviseurs bekend te zijn. 

In 2020 verandert er nog veel meer: de SDE+ wordt dan opgevolgd door de SDE++. Over de consequenties informeren we u later dit jaar. Wilt u in 2019 nog profiteren van de subsidie dit jaar?  Via  deze link kunt u een vrijblijvende kennismaking, telefonisch of met een kop koffie, inplannen.

 

Moet uw kantoor in 2023 op slot? 

Nog maar weinig ondernemers zijn zich ervan bewust dat hun kantoor vanaf 1 januari 2023 minimaal aan energielabel C moet voldoen. Deze verplichting staat in het Bouwbesluit en geldt, met enkele uitzonderingen, voor alle kantoren groter dan 100 m2. Voldoet het pand niet aan de Energie-Index van 1,3 of beter, dan mag het niet meer als kantoor worden gebruikt.

Er zijn meerdere maatregelen mogelijk om een kantoor duurzamer te maken. Het plaatsen van zonnepanelen is in veel gevallen niet alleen een financieel interessante investering, maar helpt ook om een gunstiger energielabel te behalen. Dat is aangetoond bij de projecten die Zonnegilde de afgelopen maanden bij diverse bedrijven heeft uitgevoerd. Deze bedrijven zijn ruimschoots vóór de deadline klaar; hun kantoren hoeven dus niet op slot na 1 januari 2023 én ze profiteren eerder van het aantrekkelijke rendement.

 

Onlangs opgeleverd: van busstation in Almere tot voedselproductie bedrijf in Drachten


Zonnegilde helpt bedrijven besparen op energiekosten door heel Nederland: van Texel tot Maastricht en van Ouddorp tot Groningen. We lichten er twee uit:

GREEN Real Estate


Voor GREEN Real Estate voorzagen we een busstation in Almere van een installatie met 1.080 panelen. De jaaropbrengst is 282.000 kWh. Daarmee voorkomt GREEN Real Estate een CO2-uitstoot van 169.000 kilo per jaar. 

Frisian Egg

 

Frisian Egg in Drachten levert allerlei vloeibare en droge eiproducten voor de voedingsmiddelenindustrie. Dat gebeurt voortaan aanzienlijk duurzamer dankzij een installatie met 926 zonnepanelen. Daarmee wekt het familiebedrijf zelf 247.000 kWh per jaar op, wat goed is voor 148.000 kilo aan vermeden CO2-emissies.

 

Zonnepark in Moerdijk is bijna gereed
 

De werkzaamheden bij SNB in Moerdijk zitten er bijna op; de afronding nadert met rasse schreden. Binnenkort installeren we de laatste panelen op het gloednieuwe zonnepark op Slibverwerking Noord-Brabant. In totaal komen er 7.672 zonnepanelen.

 

Op advies van Zonnegilde wordt gebruik gemaakt van een bestaande middenspanningsinstallatie. Dat verkortte de voorbereidingstijd van het project aanzienlijk. Bovendien heeft SNB geen kosten voor een eventuele aansluiting op het net of een verzwaring van de installatie. Naar verwachting wordt het zonnepark nog voor het eind van de zomer opgeleverd. 

 

Wie bouwt en groeit met ons mee?

Steeds meer bedrijven ontdekken de voordelen van zonnepanelen en kiezen voor onze kennis, ervaring en waarderen de complete service en manier van werken. Als jong bedrijf koesteren we onze informele sfeer: we doen het samen en houden van aanpakken. (Maar we houden ook van gezelligheid; de vaste vrijdagmiddagborrel slaan we dus niet over.)

De korte lijnen en onze open mentaliteit maken dat we snel kunnen inspelen op de kansen die de dynamische markt biedt. Niet vreemd dus dat Zonnegilde voorspoedig groeit. 

De 26 collega’s op ons hoofdkantoor in Kampen zijn op zoek naar versterking van het team. Op korte termijn is er plek voor:
- Een  Project Engineer PV-Installaties
- Een  Werkvoorbereider PV-Installaties

Interesse? Stuur ons jouw CV met korte motivatie aan: administratie@zonnegilde.nl t.a.v. de directie om af te spreken en sfeer te proeven.

 

Wilt u onze nieuwsbrief in uw inbox ontvangen? Meld u hier aan. 

 

Deel dit bericht!

Recent nieuws van Zonnegilde Alle nieuwsberichten

Maatschappelijk verantwoord ondernemen met zonnepanelen

Bekijk details

Overwegingen voor bedrijven om te investeren in zonnepanelen

Bekijk details

Hoe kun je zonnepanelen financieren?

Bekijk details

Is uw dak geschikt? We kijken graag met u mee.

 • Uw aansluiting:
 • bedrijfsnaam*

 • naam*

 • postcode + nummer*

 • uw telefoonnummer*

 • uw e-mailadres*

 

Vul het formulier in en download ons stappenplan!

 • bedrijfsnaam*

 • naam*

 • uw e-mailadres*

 • uw telefoonnummer*

Vul het formulier in We kijken graag met u mee.

 • Heeft u een dak groter dan 1.000 m²?
 • Helaas moeten wij u berichten dat wij momenteel, gezien onze huidige projectportefeuille, geen nieuwe aanvragen in behandeling kunnen nemen van daken kleiner dan 1.000 m².

 • Uw aansluiting:
 • bedrijfsnaam*

 • naam*

 • postcode*

 • huisnummer*

 • uw e-mailadres*

 • uw telefoonnummer*

 • Extra opmerking(en)