5 redenen waarom je nu in moet stappen in zonne-energie
07 december 2017

5 redenen waarom je nu in moet stappen in zonne-energie

De meeste Nederlandse gebruikers maken gebruik van fossiele brandstoffen voor energie. Een groot nadeel hiervan is dat deze brandstoffen schaars zijn en op den duur dus op raken. Vandaar dat we op zoek zijn naar alternatieve bronnen voor energie. Zonne-energie is daar misschien wel de meest bekende en populaire van. Wij geven je vijf redenen waarom je vandaag nog moet instappen in zonne-energie.


Zonne-energie is energie afkomstig van de zon, in de vorm van warmte en licht. Zonne-energie kan worden omgezet in zonnestroom. Dat gebeurt onder andere door gebruik te maken van zonnepanelen. Een groot voordeel van zonne-energie is dat het duurzaam is, omdat het oneindig beschikbaar is.


Besparing op energiekosten

Het gebruik van zonnepanelen zorgt voor een directe besparing op de steeds stijgende energiekosten. Je kunt nu namelijk je eigen stroom opwekken en hoeft deze niet meer af te nemen bij energieleveranciers.


Investering in zonnepanelen

Waar zonnepanelen voorheen nog behoorlijk prijzig waren, is de prijs in de afgelopen jaren sterk gedaald. In vergelijking met vijf jaar geleden is de prijs gehalveerd en dus schaffen steeds meer bedrijven zonnepanelen aan.


Zelfs in landen waar de zon niet altijd direct zichtbaar is, zoals in Nederland, kan er steeds meer stroom worden opgewekt, mede doordat de kwaliteit van zonnepanelen beter wordt.


Vijf redenen om vandaag nog over te stappen op zonne-energie

1. Financieel rendement

Gemiddeld hebben zonnepanelen zich na een jaar of acht terugverdiend, terwijl de gemiddelde levensduur 25 tot 30 jaar is. Dat betekent dus dat je minstens zestien jaar van gratis stroom kunt profiteren. Daarnaast levert het een financieel rendement op tussen 6% en 9% op basis van een gegarandeerde subsidieregeling.

 

2. Vermindert de uitstoot van CO2

Zonne-energie is een milieuvriendelijke vorm van energie, aangezien er bij de opwekking en het gebruik nauwelijks milieubelastende stoffen zoals CO2 vrijkomen.


3. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Wanneer je als onderneming investeert in zonne-energie, laat je zien dat je duurzaam onderneemt en een maatschappelijke bijdrage levert. Dit zorgt voor concurrentievoordelen bij het aantrekken van nieuwe medewerkers en klanten of bij het doen van aanbestedingen.


4. Beschermt de dakbedekking

Zonnepanelen worden doorgaans op het dak geplaatst. Hiermee bieden ze bescherming voor de dakdekking waardoor de levensduur van je dak wordt verlengd.


5. Onafhankelijk van schommelingen in de energiemarkt

De markt van stroom en gas is behoorlijk in beweging en energiekosten lopen elk jaar hoger op. Daarbij komen de steeds hoger wordende belastingen en heffingen die door de overheid worden opgelegd. Wanneer je gebruik maakt van zonne-energie, ben je niet meer afhankelijk van deze schommelingen in de markt.

 

Ben jij ook benieuwd hoeveel je kunt besparen door zelf zonne-energie op te wekken? Wil je graag meer weten over zonnepanelen?


Zonnegilde is gespecialiseerd in projecten op het gebied van zonne-energie voor particulieren en bedrijven, van advies tot uitvoering en nazorg. Zonnegilde levert kwalitatief hoogstaande oplossingen, afgestemd op de specifieke wensen en behoeften van klanten.


Ook benieuwd naar de duurzame oplossingen van zonne-energie? Voor een vrijblijvende afspraak neem je vandaag nog contact op.


Terug